Werkvoorbereiding

Werkvoorbereiding algemeen


'Een goede voorbereiding is het halve werk.' Dit gezegde staat centraal bij Goburg, waar de afdeling 'werkvoorbereiding' voor de organisatorische zaken van een binnengekomen opdracht zorgt. Het heeft een verscheidenheid aan taken en bezit ervaren en vakkundig opgeleid personeel.

De werkvoorbereiding omvat onder meer de taken:

- Calculeren
- Plannen
- Ontwerpen
- Tekenen
- Programmeren
- Controleren


Vraag een offerte aan

Engineering


De klant levert doorgaans de tekeningen en/of bestanden. Wanneer deze gegevens ontbreken en enkel een modelstuk aanwezig is, kan Goburg zonder problemen met eigen teken- en programmeerpakketten het betreffende product tekenen.

We maken gebruik van de pakketten:

- AutoCAD 2012
- Mastercam X6
- Solid Works

Aleer het product getekend kan worden, zal het modelstuk met adequaat meetgereedschap gemeten worden. We hebben een grote variatie aan meetinstrumenten, waarbij het meten tot 0,01mm goed haalbaar is.

Naast het tekenen van bestaande producten kan de afdeling, samen met de klant, ook nieuwe producten ontwerpen of bestaande producten verbeteren. Aan de hand van ontwerpschetsen en berekeningen zullen beide partijen tot de beste oplossing komen.

Goburg maakt gebruik van het pakket AutoCAD voor het vervaardigen van schetsen tot volwaardige productietekeningen. De producten zijn getekend en gedimensioneerd in 2D, maar het tekenen in 3D is ook mogelijk tot redelijk geavanceerde producten. Productietekeningen kunnen uitgeprint worden van papierformaten A4 t/m A1.

Complexe freesproducten worden met het pakket Mastercam X6 geprogrammeerd. Dit gaat vele malen sneller dan het programmeren bij de freesmachine en heeft betere simulatiemogelijkheden. Mastercam X6 is compatibel met de volgende bestandstypes:

- (AutoCAD) DWG, DXF, DWF
- (Solid Works) SLDPRT, SLDASM
- (Inventor) IPT, IAM
- (Solid Edge) PAR, PSM, ASM


Vraag een offerte aan
MACHINEPARK GOBURG

CNC machines & Conventioneel